Snabblån

Ekonomi är en ständig källa till bekymmer, åtminstone för alla oss som har en begränsad summa pengar att röra oss med. Har man inte möjlighet att bygga upp en rejäl buffert för allt som kan hända, finns det många situationer som kan bli bekymmersamma. Bara en sån grej som akut tandvärk med åtföljande besök hos tandläkaren kan kasta omkull månadens budget hur noggrant planerad den än är. Om datorn kraschar eller tvättmaskinen går sönder är det också nödvändigt att kunna plocka fram en rejäl sedelhög för att lösa situationen. Mycket pengar för väldigt många, men alldeles för små summor för att leda till ett banklån. De vanliga bankerna ger privatlån från runt 15 000 kr, och så stora lån kan det kännas onödigt att ta om man inte behöver dem.

På internet finns en relativt ny lånemarknad, där du kan hitta lån för alla behov. Här kan du, bland annat, hitta snabblån från 500 kr och upp till den där 15 000 gränsen som bankerna har som sin nedre gräns. Behöver du ett mindre lån är det alltså på nätet du ska titta. Och att dessa lån kallas snabblån betyder också att du kan få pengarna mycket snabbt, och om behovet är akut kan snabblånet bli den verkliga räddningsplankan. Om du har en obetald faktura som hotar att gå till inkasso kan du undvika framtida problem genom att ta ett snabblån och lösa din räkning. Om hunden blir sjuk och måste behandlas på djursjukhus måste du i de flesta fall lösa ut hunden när den ska hämtas. Även om du har en försäkring som täcker kostnaderna måste du ändå ha pengarna tillgängliga den dag du hämtar hunden, och även här kan ett snabblån bli räddningen i nöden. Du lånar tills försäkringsbolaget betalar ut pengarna, och då får du möjlighet att betala tillbaka ditt snabblån. Det finns alltså massor av händelser som kräver snabba pengar, och där man kan lösa problemet med ett tillfälligt lån. Det finns säkert de som säger att man aldrig ska låna för att betala fakturor, men om alternativet är att låta det gå till inkasso är valet säkert lätt.

En fördel med snabblånen på nätet är att det finns många att välja på och att du lätt kan jämföra olika lån. Eftersom du har alla samlade på ett ställe är det enkelt att titta på priser och villkor och leta fram det snabblån som bäst motsvarar dina behov och önskemål. Jämför räntor, och ta reda på om det tillkommer uppläggningsavgift, aviavgifter eller andra mer eller mindre dolda kostnader, för att hitta det billigaste lånet. Men titta också på villkoren som kan skilja sig åt mellan de olika lånen. Vissa långivare kräver att du ska ha en viss inkomst som absolut måste vara från en fast anställning, medan andra också godkänner andar former av inkomst. Det finns till och med långivare som inte har några specifika inkomstkrav alls. Vill du låna med betalningsanmärkning får du läsa villkoren extra noga för att hitta de långivare som godkänner lån trots betalningsanmärkning.